Lukaku helpt Internazionale naar kwartfinales Italiaanse beker

14 jan 2021, 01:06

Romelu Lukaku heeft Internazionale naar de kwartfinales van het Italiaanse bekertoernooi geholpen. De spits uit België maakt in de voorlaatste minuut van de verlenging van het uitduel met Fiorentina het winnende doelpunt: 1-2.

Arturo Vidal bracht Inter op voorsprong in Florence. Cristian Kouamé maakte gelijk voor de thuisploeg. Stefan de Vrij verscheen als invaller op het veld bij Inter.

Napoli kwalificeerde zich ook voor de kwartfinales. De huidige nummer 6 van de Serie A had het nog best lastig met Empoli (3-2), dat op het tweede niveau uitkomt. Giovanni Di Lorenzo, Hirving Lozano en Andrea Petagna scoorden voor de thuisploeg uit Napels. Nedim Bajrami maakte tweemaal gelijk voor Empoli.

Juventus schaarde zich als vierde club bij de laatste acht, met een zege na verlenging op Genoa (3-2). De kampioen uit Turijn liet veel spelers aan de kant, maar Cristiano Ronaldo moest nog wel invallen. Matthijs de Ligt ontbrak na een positieve coronatest.

Hamza Rafia maakte in de verlenging het winnende doelpunt voor Juventus, dat op voorsprong kwam door doelpunten van Dejan Kulusevski en Álvaro Morata (2-0). Lennart Czyborra en Filippo Melegoni dwongen een verlenging af voor Genoa.

AC Milan won dinsdag na strafschoppen van Torino, na een duel zonder doelpunten in reguliere speeltijd en verlenging.