Terug

Volg Vandaag Inside

Luis Enrique stapt op als bondscoach Spanje

Luis Enrique stapt op als bondscoach Spanje

19 juni 2019, 18:20

Luis Enrique is niet langer de bondscoach van Spanje. De 49-jarige trainer kampt met privéproblemen en stapt noodgedwongen op. Zijn huidige assistent-trainer Robert Moreno volgt hem op, meldt de Spaanse voetbalbond.

Luis Enrique werd vorig jaar na het WK aangesteld. De laatste drie EK-kwalificatiewedstrijden ontbrak de Spaanse trainer bij de nationale ploeg. Moreno had toen al de eindverantwoordelijkheid. De Spaanse bond omschreef de reden van de absentie van Luis Enrique toen als "dringende familiezaken".

Voor zijn voorheen vaste assistent Moreno wordt het de eerste keer dat hij als hoofdtrainer aan de slag gaat. Sinds de aanstelling van Luis Enrique bij FC Barcelona B was Moreno altijd de eerste assistent-coach. Dat was ook het geval bij AS Roma, Celta de Vigo en later bij de hoofdmacht van Barcelona.

Moreno moet Spanje, dat met 12 punten fier bovenaan staat in kwalificatiepoule F, naar het EK leiden. "We hebben er alle vertrouwen in dat het gaat lukken", stelt Rubiales, die aangeeft dat er verder niets verandert aan de duur van het contract van Moreno dat loopt tot het EK in 2020.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.