Terug

Volg Vandaag Inside

Luis Enrique slaat terug: 'Weet veel meer van voetbal dan jullie'

Luis Enrique slaat terug: 'Weet veel meer van voetbal dan jullie'

5 okt 2021, 21:07

Bondscoach Luis Enrique van Spanje heeft gereageerd op de kritiek van de voetbalmedia op zijn selectiebeleid. 'Die kritiek doet me niets. Ik lees het niet eens, omdat ik denk dat ik veel meer weet van voetbal dan jullie', beet hij van zich af in een persconferentie voorafgaande aan de halve finale in de Nations League, woensdag in Milaan tegen Italië. 'Er is geen mening die me kan interesseren.'

De Spaanse media bekritiseerden Enrique onder meer over het feit dat hij geen specifieke spits heeft opgenomen in zijn selectie. Hij mist vanwege blessures Álvaro Morata en Gerard Moreno, maar liet de erkende spitsen Rafa Mir van Sevilla en Iago Aspas van Celta de Vigo thuis. De oud-speler van FC Barcelona selecteerde opnieuw geen enkele speler van Real Madrid en hield vast aan verdediger Eric García van Barcelona, die hopeloos uit vorm zou zijn.

'Ik heb de 23 spelers geselecteerd die ik het meest geschikt acht voor deze Final Four en of ik gelijk had of niet, dat zullen we zien', zei Enrique, die het ontbreken van een echte spits geen ramp vindt. 'Ik heb zes of zeven spelers die van nature aanvallend zijn. We zullen ons aanpassen aan de tegenstander, proberen kansen te creëren en op balbezit spelen. Dat is van vitaal belang.'

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.