Terug

Volg Vandaag Inside

 Luis Enrique onder indruk van Spaans talent: 'Dit is toch niet normaal?'

Luis Enrique onder indruk van Spaans talent: 'Dit is toch niet normaal?'

7 sep 2020, 14:20

Luis Enrique zegt met verbazing te hebben gekeken naar het optreden van de 17-jarige Ansu Fati in de interland van zondag tegen Oekraïne (4-0). De aanvaller scoorde en is nu de jongste speler ooit die voor Spanje het doel trof. "Dit is toch niet normaal", was de reactie van Luis Enrique.

Fati viert op 31 oktober zijn 18e verjaardag. "Het is ongelooflijk dat hij met zoveel lef en overtuiging voetbalt, op deze leeftijd", aldus de bondscoach. "Zoiets zie je zelden. Hoewel ik wist dat hij al heel veel kan, ben ik toch verrast. De verwachtingen zijn hooggespannen nu en daar moeten we allemaal heel goed mee omgaan. Zodat deze jongen nog heel veel kan gaan betekenen voor het Spaanse voetbal."

Als jongste doelpuntenmaker is Fati de opvolger van Juan Errazquin, die zijn eerste treffer voor Spanje liet aantekenen op de leeftijd van 18 jaar en 344 dagen. Dat gebeurde in 1925 in het duel met Zwitserland. Fati, geboren in Guinee-Bissau, debuteerde vorige week als international tegen Duitsland.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.