Terug

Volg Vandaag Inside

Luis Enrique haalt Pedri bij Spaans elftal

Luis Enrique haalt Pedri bij Spaans elftal

15 mrt 2021, 14:40

De Spaanse bondscoach Luis Enrique heeft de 18-jarige Pedri van FC Barcelona voor het eerst opgeroepen voor de nationale ploeg. De talentvolle middenvelder, vorig jaar door Barcelona overgenomen van Las Palmas, heeft zich snel ontwikkeld tot een vaste waarde in het Catalaanse elftal van trainer Ronald Koeman. Pedri is naast Frenkie de Jong de enige speler van Barcelona die dit seizoen in alle 26 competitieduels speeltijd kreeg, waarvan achttien als basisspeler. Hij speelde ook zeven wedstrijden in de Champions League.

"We hebben gezien dat Pedri alle kenmerken heeft om een verbindende rol te spelen tussen de verdediging en de aanval", zei Luis Enrique over het talent dat vaak wordt vergeleken met Andrés Iniesta. "Ik kijk niet naar de leeftijd van spelers. Het maakt me niet of ze 19 of 35 jaar zijn, het gaat om hun prestaties."

De bondscoach riep met de 23-jarige doelman Robert Sánchez (Brighton & Hove Albion), de 21-jarige vleugelverdediger Pedro Porro (Sporting) en de 20-jarige aanvaller Bryan Gil (Eibar) nog drie debutanten op voor de eerste drie WK-kwalificatiewedstrijden, eind deze maand tegen Griekenland, Georgië en Kosovo. Jordi Alba, teamgenoot van Pedri bij Barcelona, zit voor het eerst sinds 2019 weer bij de nationale selectie. De 31-jarige linksback was een tijdje uit beeld bij Luis Enrique.

"Ik ken Jordi goed en hij kent mij. Ik ben erg blij dat hij terug is", zei de bondscoach over de verdediger waarmee hij tussen 2014 en 2017 dagelijks werkte bij FC Barcelona. "Hij zit weer op een geweldig niveau." Sergio Ramos (Real Madrid) en Thiago Alcantara (Liverpool) zijn na blessures terug in de Spaanse selectie.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.