Terug

Volg Vandaag Inside

Löw passeert Hummels, Boateng en Müller

Löw passeert Hummels, Boateng en Müller

5 mrt 2019, 16:57

BERLIJN (ANP/DPA) - Het Nederlands elftal krijgt over drie weken in de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Duitsland niet te maken met Mats Hummels, Jérôme Boateng en Thomas Müller. Bondscoach Joachim Löw wil aan de slag met een grotendeels nieuwe generatie en heeft de drie routiniers, die in 2014 de wereldtitel behaalden, laten weten dat ze niet meer nodig zijn.

,,Ik bedank Mats, Jérôme en Thomas voor de vele succesvolle en unieke jaren'', aldus Löw over het drietal van Bayern München. De verdedigers Hummels en Boateng zijn beiden 30 jaar, aanvaller Müller is 29.

Duitsland werd vorig jaar zomer bij het WK in Rusland al in de groepsfase uitgeschakeld. Vervolgens eindigde het land als laatste in groep 1 van de A-divisie van de Nations League, achter Nederland en Frankrijk.

,,Dit is een duidelijk signaal van vernieuwing. De jonge jongens krijgen de kans'', aldus Löw, die de EK-kwalificatiereeks op 24 maart in Amsterdam tegen Oranje opent. Nederland speelt drie dagen eerder, in De Kuip, al een kwalificatieduel tegen Wit-Rusland.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.