Terug

Volg Vandaag Inside

Lovren van Liverpool naar Zenit

Lovren van Liverpool naar Zenit

27 juli 2020, 17:29

De Kroatische verdediger Dejan Lovren stapt over van Liverpool naar FC Zenit. De 31-jarige Kroaat ondertekende een contract voor drie jaar bij de kampioen van Rusland. Lovren lag nog één jaar vast bij Liverpool, maar hij kreeg van de Engelse kampioen toestemming om te vertrekken. Mede vanwege de concurrentie van Virgil van Dijk kon de Kroaat niet meer op veel speeltijd rekenen.

De Kroaat speelde in zes jaar 185 wedstrijden voor de 'Reds', waarin hij acht doelpunten maakte. Lovren won vorig jaar met Liverpool de Champions League, dit seizoen kon de Engelse club na dertig jaar eindelijk weer eens de landstitel vieren. 'Weer een Liverpool-legende die de club verlaat', zegt trainer Jürgen Klopp, die ook al afscheid nam van Adam Lallana. 'We zeiden al: wie is nu de beste vriend van Mo Salah? Want zij waren heel 'close'. We gaan hem missen.'

De 57-voudig international, die in 2018 met Kroatië de WK-finale tegen Frankrijk verloor, speelde eerder voor Dinamo Zagreb, Olympique Lyon en Southampton.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.