Terug

Volg Vandaag Inside

Lovren geschorst na kritiek via sociale media

Lovren geschorst na kritiek via sociale media

11 jan 2019, 13:57

NYON (ANP) - De Europese voetbalbond UEFA heeft Dejan Lovren voor één internationale wedstrijd geschorst. De Kroatische verdediger van Liverpool krijgt straf omdat hij op sociale media Spanje belachelijk maakte na de 3-2-overwinning van Kroatië in november in de Nations League.

In een video op Instagram pochte Lovren dat hij een elleboogstoot had uitgedeeld aan collega-verdediger Sergio Ramos. Ook maakte hij beledigende opmerkingen over het Spaanse voetbalelftal.

Direct na de wedstrijd op 15 november liet Lovren zich verbaal al laatdunkend uit over Spanje. Het harde spel van de centrumverdediger was volgens hem juist een reactie op het ,,oneerlijk grove optreden" van de Spanjaarden. Ook maakte hij de Spaanse voetballers uit voor slechte verliezers.

De UEFA zegt vrijdag dat het gedrag van Lovren tegen de ,,normen en waarden van het voetbal indruist". Daarom moet Lovren in maart de EK-kwalificatiewedstrijd van de vice-wereldkampioen tegen Azerbeidzjan missen.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.