Terug

Volg Vandaag Inside

Lovende woorden voor Van Dijk: 'Ik houd van deze speler'

Lovende woorden voor Van Dijk: 'Ik houd van deze speler'

17 dec 2020, 15:19

De legendarische Duitse oud-voetballer Franz Beckenbauer heeft zich lyrisch uitgelaten over Virgil van Dijk. De 75-jarige Beckenbauer zegt onder de indruk te zijn van de aanvoerder van Oranje, die momenteel herstelt van een zware knieblessure. "Van Dijk straalt enorm veel kracht en zelfvertrouwen uit", zegt 'Der Kaiser' in een interview met France Football.

Het Franse voetbalmagazine organiseert normaal gesproken ieder jaar de verkiezing van de Gouden Bal, maar vanwege de coronacrisis besloot de redactie die dit jaar te schrappen. In plaats daarvan ging France Football op zoek naar het 'ultieme' elftal. Beckenbauer kreeg als centrale verdediger de meeste stemmen. "Een prachtige uitverkiezing, ik kreeg kippenvel toen ik het hoorde", aldus de Duitser, die met Bayern München in de jaren '70 drie keer kampioen van Europa werd en met West-Duitsland in 1974 ten koste van Oranje de wereldtitel pakte. Hij kreeg op zijn positie de voorkeur boven onder anderen Ronald Koeman.

Beckenbauer ziet in Van Dijk de beste centrumverdediger van dit moment. "De rol van libero zoals ik die bekleedde, bestaat tegenwoordig niet meer. Maar met zijn manier en stijl van voetballen, maakt Virgil van Dijk heel veel indruk op me. Hij begon me op te vallen bij Liverpool en in het Nederlands elftal. Hij laat het op alle niveaus zien. Ik zie geen zwakke plekken bij hem. Op het eerste gezicht heb je vanwege zijn postuur misschien het idee dat hij snelheid en lenigheid mist, maar dat is helemaal niet het geval. Hij is juist erg wendbaar en kan bijzonder goed anticiperen op situaties. Ik houd van deze speler."

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.