Terug

Volg Vandaag Inside

Louis van Gaal: 'We hebben een jaar lang geoefend op strafschoppen'

Louis van Gaal: 'We hebben een jaar lang geoefend op strafschoppen'

9 dec 2022, 00:00

Louis van Gaal was als altijd duidelijk in zijn eerste reactie, na het verlies van het Nederlands elftal tegen Argentinië in de kwartfinale van het wereldkampioenschap voetbal. "We hebben een jaar lang geoefend op strafschoppen en vervolgens missen we de eerste twee. Dan houdt het op", aldus de bondscoach bij de NOS.

Van het nemen van penalty's had de trainer een 'project' gemaakt. "Ik heb mijn spelers gevraagd er op te oefenen en dat hebben ze een jaar lang gedaan. Maar dat is geen garantie, je kunt omstandigheden als deze ook niet simuleren. Het is jammer, maar ik heb geen spijt. Als coach wil ik alles onder controle hebben, dus ook het nemen van penalty's. Helaas is het niet gelukt."

Virgil van Dijk en Steven Berghuis misten de eerste twee strafschoppen. Van Gaal: "Als het één keer fout gaat is het nog wel te herstellen, de Argentijnen misten er ook één. Maar dit was te veel van het goede."

In reguliere speeltijd was Argentinië via een door Lionel Messi benutte strafschop op 2-0 gekomen. "Dat wil ik nog wel eens terugzien", aldus Van Gaal. "Ik mijn ogen was het geen strafschop. En dan al dat tijdrekken van die Argentijnen. Maar we hebben niet door de scheidsrechter verloren, want we zijn nog wel teruggekomen van die achterstand."

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.