Terug

Volg Vandaag Inside

Louis van Gaal verblijft liever niet in Nederland: 'Doet me pijn om dit te zeggen'

Louis van Gaal verblijft liever niet in Nederland: 'Doet me pijn om dit te zeggen'

20 feb 2024, 17:50

Een openhartige Louis van Gaal vertelt in een nieuwe podcast 'Lichtpuntjes' van SIREcampagnes dat hij op dit moment liever niet in Nederland verblijft. De voormalig bondscoach is liever in Portugal samen met zijn vrouw Truus, waar ze in het bezit zijn van een tweede woning.

"Ik begon deze podcast te zeggen: ieder mens is eigenlijk een lichtpuntje", zegt Van Gaal. "Iedereen die ik ontmoet ervaar ik ook als een lichtpuntje, in eerste instantie. Daarom denk ik ook dat het prettig leven is voor mij of voor Truus."

En dat is niet wat Van Gaal op dit moment beleeft in Nederland. "Nee ik ben liever in Portugal. En het doet me pijn om dat te zeggen, omdat ik eigenlijk wel een Nederlander ben. En ook een beetje iemand die trots wil zijn op Nederland en dat ben ik op dit moment niet."

"Ik heb het dan ook over de Tweede Kamer", vervolgt Van Gaal. "Hoe men daar de onderwerpen benadert. Over de leidinggevende in de politiek. Als je dat nu weer ziet, dat ze zomaar weer weg gaan, terwijl ze nog demissionair zijn. Ik denk dat je dan je vaderland in de steek laat. Ik begrijp ook wel dat jouw toekomst op het spel staat, maar volgens mij heb je een aantal maanden geleden met open ogen dat getekend. Maar je ziet dat dit ook niet in de normen en waarden structuur past van tegenwoordig", aldus Van Gaal.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.