Terug

Volg Vandaag Inside

Louis van Gaal reageert op overlijden Peter R. de Vries: 'Er is een grote vriend verloren gegaan'

Louis van Gaal reageert op overlijden Peter R. de Vries: 'Er is een grote vriend verloren gegaan'

15 juli 2021, 20:26

Louis van Gaal heeft donderdagavond in de uitzending van RTL Boulevard gereageerd op het overlijden van Peter R. de Vries. De misdaadverslaggever was goed bevriend met Van Gaal en zijn vrouw Truus. Samen met zijn zoon Royce bezocht Peter R. de Vries de trainer onder andere in Barcelona, Manchester en München.

'Peter was een man die tegen elk onrecht was en die daar tegen vocht. En die al die problemen durfde te benoemen in onze samenleving. En dat soort mensen heb je ongelooflijk hard nodig,' vertelde Van Gaal.

Over de band die de trainer met Peter R. de Vries had, zei hij: 'Wij kennen Peter en Jacqueline al meer dan twintig jaar. Ik denk al in de tijd van mijn Ajax-periode, dus dat is al heel lang geleden. Hij was een grote Ajacied en wij leerden elkaar kennen en we gingen samen eten. Op een afstand hielden we van elkaar. We hadden respect voor elkaar, we lijken ook veel op elkaar. Er is een grote vriend verloren gegaan, maar ook een man die altijd zijn mening durfde te verkondigen. En in onze wereld is dat vrij moeilijk.'

Op de vraag of Van Gaal en Peter R. de Vries een beetje hetzelfde karakter hadden, antwoordde de trainer: 'Ik wil me niet vergelijken met Peter, maar Peter wilde ook altijd de beste zijn en is tegen elk onrecht in de maatschappij, en daar kon hij heel kwaad om worden. Maar hij is ook ongelooflijk sociaal en empathisch en kan zich inleven in de medemens. Dat is ook de reden dat hij al die slachtoffers wilde helpen. En natuurlijk heeft hij daar zijn beroep van gemaakt, maar dat komt wel uiteindelijk eerst door zijn empathisch vermogen,' besloot Van Gaal.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.