Terug

Volg Vandaag Inside

Louis van Gaal onverstaanbaar tijdens speech voor Ireen Wüst en Sven Kramer

Louis van Gaal onverstaanbaar tijdens speech voor Ireen Wüst en Sven Kramer

12 mrt 2022, 19:23

Niemand minder dan Louis van Gaal was ook aanwezig bij de speciale speciale afscheidsceremonie van Ireen Wüst en Sven Kramer. De speech van Van Gaal verliep alleen niet helemaal vlekkeloos, omdat het geluid van de uitzending wegviel.

'Het is verrassend dat ík hier ben', zei de bondscoach van het Nederlands elftal. 'Het is verrassend dat ik hier sta. Als groot sportliefhebber, schaatsfan en trotse Nederlander heb ik vaak voor de tv gezeten. Ik vergeleek rondetijden als klein kind met pen en papier. Ik kende veel iconen, maar hier zitten échte sporticonen.' Het publiek reageerde enthousiast op Van Gaal, maar de tv-kijkers konden de speech tot hun grote teleurstelling niet horen.

De twee schaatsiconen waren daarvoor al toegezongen en toegesproken. 'Als je alleen met een voornaam door het leven kunt, ben je heel groot', zei premier Mark Rutte in een videotoespraak. IOC-voorzitter Thomas Bach noemde beiden "ware legenden" en zei ze een herinneringsmedaille van de Spelen van Beijing te geven. Directeur-bestuurder Herman de Haan van schaatsbond KNSB kende hen de oeuvreprijs toe en benoemde Kramer en Wüst tot ereleden.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.