Terug

Volg Vandaag Inside

Louis van Gaal neemt video op voor Sherida Spitse: 'Ik hou van je'

Louis van Gaal neemt video op voor Sherida Spitse: 'Ik hou van je'

25 juni 2022, 15:35

Aanvoerster Sherida Spitse begon vrijdagavond tegen Engeland aan haar 200e interland voor Oranje. Haar eerste was in 2006. Ze vierde de mijlpaal met een assist op de openingstreffer van Lieke Martens, die de voorzet uit een corner inkopte. Via sociale media ontvangt de recordinternational van Oranje veel lofzang door onder anderen Louis van Gaal.

'Hallo, beste Sherida', begint de bondscoach van het Nederlands elftal zijn videoboodschap, die via Twitter is gedeeld door Priscilla Janssens, venue director bij de UEFA. 'Een meisje uit Sneek, dat international werd. Ik ben blij dat ik nog heb meegewerkt aan die structuur waarin jij bent opgeleid.'

'In 2000 hebben we het masterplan geschreven en om meer meisjes te stimuleren dachten wij toen dat het goed was om meisjes meer samen te laten spelen met jongens. En nu ben je 200-voudig international', gaat Van Gaal verder. 'Dat is ongelooflijk. Ik heb mij natuurlijk voorbereid en dan lees ik dat je eerlijk en direct bent, dat je altijd wil winnen. Nou, zo ben ik ook. Ik vind je geweldig! Er is bovendien geen man die 200 internlands heeft gespeeld. Gefeliciteerd, en ga nou nog even door. Want met jouw spirit kunnen we weer een gooi doen naar de EK-titel en wie weet, een wereldtitel. Sherida, ik hou van je', aldus Van Gaal.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.