Terug

Volg Vandaag Inside

Louis van Gaal mag uit isolatie en leidt training Oranje

Louis van Gaal mag uit isolatie en leidt training Oranje

25 mrt 2022, 11:33

Louis van Gaal is uit isolatie nadat hij eerder deze week positief werd getest op het coronavirus. De bondscoach heeft zich weer gemeld op het trainingsveld en is dus aanwezig bij het vriendschappelijke duel tussen Oranje en Denemarken in de Johan Cruijff Arena.

Van Gaal was sinds vorige week vrijdag verkouden en de huidige regels schrijven voor dat je na vijf dagen uit isolatie mag, mits je klachtenvrij bent. De 70-jarige trainer heeft geen klachten meer en daardoor kon hij de training weer leiden. De voorbije twee dagen deed zijn assistent Danny Blind dat tijdens besloten trainingen.

De snelle terugkeer is een meevaller voor Van Gaal. De bondscoach schakelt met Oranje in aanloop naar het WK van eind dit jaar in Qatar over naar een ander spelsysteem. Hij wil vooral deze week gebruiken om de spelers daaraan te laten wennen en ze uit te leggen wat hij van ze verwacht.

Het Nederlands elftal speelt zaterdag in Amsterdam een oefenwedstrijd tegen Denemarken. Dinsdag volgt een vriendschappelijk duel met Duitsland, eveneens in de Johan Cruijff ArenA.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.