Terug

Volg Vandaag Inside

Van Gaal verrast met opstelling: bondscoach kiest voor debuterende doelman Pasveer

Van Gaal verrast met opstelling: bondscoach kiest voor debuterende doelman Pasveer

22 sep 2022, 19:22

Het Nederlands elftal begint de voorlaatste wedstrijd in de Nations League, in Warschau tegen Polen, met Remko Pasveer in het doel. De 38-jarige keeper van Ajax krijgt de voorkeur boven Jasper Cillessen en Mark Flekken. Pasveer kwam nog niet eerder voor Oranje uit en maakt dus zijn debuut.

Eerder op de dag werd al duidelijk dat de vierde doelman Andries Noppert van sc Heerenveen, net als Pasveer nieuw in de selectie van Oranje, op de tribune plaats moet nemen in het uitverkochte stadion PGE Narodowy.

De basisplek van Pasveer betekent voor hem mogelijk ook goed nieuws met het oog op het komende WK in Qatar. Bondscoach Louis van Gaal zei woensdag dat hij tegen Polen grotendeels wil spelen met de ploeg waarvan hij nu denkt straks de meeste kans te maken op de mondiale titelstrijd.

Het basiselftal heeft veel weg van de ontmoeting met België, begin juni tijdens de eerste speelronde van de Nations League. Nederland won toen met 4-1 in Brussel. Naast Cillessen zijn Davy Klaassen en Steven Berghuis nu uit het basisteam verdwenen.

In het 1-3-4-1-2-systeem van Van Gaal zijn Jurriën Timber, Virgil van Dijk en Nathan Aké opnieuw de drie centrale verdedigers. De linie daarvoor staan Denzel Dumfries (rechts) en Daley Blind (links) aan de zijkanten, met in het midden Frenkie de Jong en Teun Koopmeiners. Koopmeiners vervangt Klaassen. Cody Gakpo is in plaats van Berghuis nu de aanvallende middenvelder, achter de twee spitsen Steven Bergwijn en Memphis Depay.

Op de reservebank zitten onder anderen centrale verdedigers Matthijs de Ligt en Stefan de Vrij.

Oranje leidt in groep 4 van de A-divisie met 10 punten, gevolgd door België met 7 punten. Nederland en de Belgen sluiten de poulefase zondag in de Johan Cruijff ArenA af. Omdat onderling resultaat boven doelsaldo gaat en de ploeg van Van Gaal ruim won in Brussel, zet Oranje tegen Polen met winst een grote stap naar de eerste plek en dus deelname aan het finaletoernooi. Dat toernooi is dan volgend jaar juni in Nederland, met de drie andere groepswinnaars uit de A-divisie.

Bij Polen begint aanvoerder Robert Lewandowski (FC Barcelona) in de spits.

Opstelling Nederland: Pasveer; Timber, Van Dijk en Aké; Dumfries, Koopmeiners, De Jong en Blind; Gakpo; Bergwijn en Depay.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.