Terug

Volg Vandaag Inside

Louis van Gaal geeft les over Paarse Vrijdag

Louis van Gaal geeft les over Paarse Vrijdag

9 dec 2020, 16:01

Meerdere bekende Nederlanders zetten zich op vrijdag 11 december in voor Paarse Vrijdag. Op die dag geven onder anderen Louis van Gaal, Frank Lammers en Barbara Barend op basisscholen een online gastles. Op Paarse Vrijdag wordt door middel van een paars kledingstuk solidariteit getoond met de lhbti-gemeenschap, waartoe mensen met verschillende seksuele oriëntaties behoren.

In Nederland wordt de dag sinds 2010 ieder jaar op de tweede vrijdag van december gehouden. Vooral op basis- en middelbare scholen komt er steeds meer aandacht voor de dag.

Ook waterpolocoach Robin van Galen, tennisster Demi Schuurs, oud-Olympisch kampioen Jochem Uytdehaage, Telstar-voorzitter Pieter de Waard, Eredivisiescheidsrechter Jeroen Manschot en diverse tophockeyers en profvoetballers uit de Eredivisie gaan langs scholen. Naar schatting doen 1.500 scholen mee aan een gastles.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.