Terug

Volg Vandaag Inside

Lof voor Blind: 'Iemand met zo'n staat van dienst verdient veel meer respect'

Lof voor Blind: 'Iemand met zo'n staat van dienst verdient veel meer respect'

30 sep 2022, 11:27

FC Twente-verdediger Gijs Smal vindt de kritiek op Daley Blind in Nederland onterecht, zo vertelt hij in gesprek met Voetbal International. De linksback van de Tukkers kijkt zelf met grote bewondering naar de Oranje-international.

"Hij ligt de laatste tijd onder een vergrootglas. Mensen klagen over zijn snelheid, halen altijd weer zijn vader erbij. Ik krijg daar zulke jeuk van. Die gozer heeft al lang en breed laten zien dat hij goed kan voetballen", aldus Smal, die vindt dat Blind erg ondergewaardeerd wordt.

"Ajax werd elk jaar kampioen met Blind. Toen hij vertrok, lukte het opeens niet meer. Hij kwam terug en daar kwamen de titels weer. Iemand met zo'n staat van dienst verdient veel meer respect in Nederland", concludeert de 25-jarige Smal.

Smal is het nieuwe seizoen erg sterk begonnen bij FC Twente. In zeven Eredivisieduels gaf de verdediger uit het Noord-Hollandse De Rijp al drie assists. Ook in de voorrondes van de Conference League was hij goed voor twee assists. De linkervleugelverdediger kwam in 2020 over van FC Volendam.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.