Terug

Volg Vandaag Inside

Locadia trefzeker in ruime winst van VFL Bochum op koploper Bayern München

Locadia trefzeker in ruime winst van VFL Bochum op koploper Bayern München

12 feb 2022, 17:40

VfL Bochum heeft in de Bundesliga een knappe overwinning geboekt op koploper en landskampioen Bayern München (4-2). De Nederlandse aanvaller Jürgen Locadia maakte namens de Duitse middenmoter de tweede treffer, uit een strafschop. De oud-PSV’er (28) speelt sinds januari voor de club. Hij kwam over van het Engelse Brighton & Hove Albion.

Bij rust stond het 4-1 voor de thuisploeg. Christopher Antwi-Adjei, Cristian Gamboa en Gerrit Holtmann scoorden net als Locadia. Robert Lewandowski had nog wel de score geopend voor de club uit Zuid-Duitsland. In de tweede helft maakte de 33-jarige Pool ook nog zijn tweede van de middag en zijn 26e competitiedoelpunt van dit seizoen. Verder kwam Bayern niet.

Bayern heeft nog wel 9 punten voorsprong op achtervolger Borussia Dortmund, die zondag nog speelt. Bochum blijft 11e.

Verdediger Jeffrey Gouweleeuw verloor met FC Augsburg met 3-2 bij Borussia Mönchengladbach. SC Freiburg-doelman Mark Flekken speelde thuis gelijk (1-1) tegen 1. FSV Mainz 05, waar Jean-Paul Boëtius inviel. Verdediger Nick Viergever won met Greuther Fürth thuis met 2-1 van Hertha BSC.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.