Terug

Volg Vandaag Inside

Liverpool verzuimt te scoren op Anfield

Liverpool verzuimt te scoren op Anfield

20 feb 2019, 00:04

LIVERPOOL (ANP) - Liverpool heeft in het eerste duel met Bayern München in de achtste finales van de Champions League het verschil niet kunnen maken. De Engelse koploper kreeg op het eigen Anfield heel wat kansen, maar moest genoegen nemen met 0-0. Georginio Wijnaldum speelde de hele wedstrijd bij de 'Reds', dat aantrad zonder de geschorste verdediger Virgil van Dijk.

De verliezend finalist van afgelopen seizoen in de Champions League begint op 13 maart aan de return in München in de wetenschap dat het de drie uitwedstrijden in de groep allemaal verloor. De ploeg van manager Jürgen Klopp won voor eigen publiek wel van Paris Saint-Germain (3-2), Rode Ster Belgrado (4-0) en Napoli (1-0). De benauwde zege tijdens de laatste speelronde op de Italianen, dankzij een doelpunt van Mohamed Salah, was voor Liverpool precies voldoende om op basis van het doelsaldo de achtste finales te halen.

De ploeg van Klopp zocht zoals gebruikelijk vol overgave de aanval. In de buurt van het doel van Manuel Neuer ging het echter vaak net op het laatste moment mis. Zo kon Salah in de twaalfde minuut een dieptepass van Jordan Henderson niet helemaal lekker uit de lucht nemen. De Egyptenaar produceerde slechts een slappe volley, die Neuer makkelijk kon pakken. Even later kopte Salah naast het Duitse doel.

De grootste kans voor Liverpool kwam na een half uur een tikkeltje gelukkig tot stand. Een gekraakt schot van Naby Keïta belandde voor de voeten van Sadio Mané. De Senegalees stond in het strafschopgebied helemaal vrij, maar schoot de bal uit de draai naast. Mané had ook geen succes met een omhaal. Heel wat aanvallen van de thuisclub liepen stuk op de Duitse defensie.

Bayern München, nog altijd zonder de geblesseerde Arjen Robben, kwam er af en toe gevaarlijk uit. Kingsley Coman schoot na een kwartier in het zijnet, na geklungel van doelman Alisson Becker. Een knal van Serge Gnabry vloog in de tweede helft net over de kruising. De Duitse kampioen mist in de return Joshua Kimmich, die zijn derde gele kaart kreeg en daardoor is geschorst.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.