Liverpool verspeelt punten bij Brighton en verliest Milner

28 nov 2020, 17:02

Liverpool heeft door een late treffer uit een strafschop van Pascal Gross twee punten laten liggen bij Brighton & Hove Albion. De door blessures geplaagde ploeg van trainer Jürgen Klopp zag twee treffers door ingrijpen van de VAR afgekeurd worden en kreeg twee strafschoppen tegen. De eerste werd gemist. Met de tweede maakte Gross een eerder opgelopen achterstand goed: 1-1.

Ondanks het puntenverlies neemt Liverpool in ieder geval voor even de koppositie over van Tottenham Hotspur, dat zondag een uitwedstrijd speelt tegen Chelsea. Liverpool was na een uur op voorsprong gekomen door een doelpunt van de Portugees Diogo Jota.

In de 20e minuut had de thuisploeg de kans om op voorsprong te komen laten liggen nadat een overtreding van Neco Williams op Aaron Connolly was bestraft met een strafschop. De Fransman Neal Maupay schoot naast. Een doelpunt van Mohamed Salah voor rust werd afgekeurd wegens buitenspel.

Na de treffer van Jota dacht invaller Sadio Mané het duel te beslissen. Maar ook zijn doelpunt werd na ingrijpen van de VAR afgekeurd wegens buitenspel. Klopp had ondertussen, drie dagen voordat zijn ploeg Ajax ontvangt in de Champions League, opnieuw een speler geblesseerd zien uitvallen. James Milner sluit zich aan bij een rijtje met onder anderen Virgil van Dijk en Trent Alexander-Arnold.

De strafschop in blessuretijd werd gegeven nadat arbiter Stuart Attwell op aanraden van de VAR de beelden was gaan bekijken. Daarop was te zien hoe Andy Robertson Danny Welbeck ongelukkig raakte. Dankzij Gross hield Brighton, met Joël Veltman in de basis, zo toch een punt over aan het bezoek van de kampioen.

Liverpool speelde eerder deze week een thuiswedstrijd tegen Atalanta Bergamo in de Champions League. Bekijk hier de samenvatting!