Liverpool verliest na 1369 dagen weer eens op Anfield

22 jan 2021, 00:02

Liverpool is bezig aan een slechte serie in de Premier League. Ditmaal profiteerde het laag geklasseerde Burnley van de matige vorm waarin de ploeg van trainer Jürgen Klopp verkeert. Het werd 1-0 door een door Ashley Barnes benutte strafschop. De achterstand op koploper Manchester United bedraagt inmiddels 6 punten.

Na de 7-0-zege bij Crystal Palace op 19 december had Liverpool al vier competitieduels niet meer gewonnen. Burnley leek de ideale ploeg om weer eens uit te halen. De nummer 17 van de Premier League scoorde dit seizoen pas negenmaal. Maar met Georginio Wijnaldum voor het eerst als aanvoerder speelde de thuisploeg een matige wedstrijd.

De Belg Divock Origi raakte kort voor rust de lat, op meer gevaar was Liverpool voor rust niet te betrappen. Met Erik Pieters als invaller bleef Burnley ook na rust stug verdedigen. Het werd iets nijpender toen Klopp zijn steraanvallers Mohamed Salah en Roberto Firmino alsnog inbracht. Salah was, op aangeven van Wijnaldum, meteen dichtbij een treffer, maar doelman Nick Pope redde. Toen Liverpool-doelman Alisson een overtreding maakte op Barnes, kon arbiter Michael Dean niets anders doen dan naar de stip wijzen. Barnes zelf benutte de penalty en bezorgde zijn ploeg op Anfield de vijfde zege van het seizoen.

René kreeg ooit tranen in zijn ogen van het spel van Liverpool. Bekijk hieronder het fragment.