Terug

Volg Vandaag Inside

Liverpool verkoopt Solanke aan Bournemouth

Liverpool verkoopt Solanke aan Bournemouth

4 jan 2019, 18:15

BOURNEMOUTH (ANP) - Dominic Solanke verhuist van Liverpool naar Bournemouth. De Engelse club van Nathan Aké betaalt naar verluidt ruim 21 miljoen euro voor de 21-jarige spits, die bij de koploper van de Premier League amper speeltijd kreeg. Als huurling speelde Solanke in het seizoen 2015-2016 bij Vitesse, waarvoor hij zeven doelpunten maakte in de eredivisie.

De Engelsman stond toen onder contract bij Chelsea. In de zomer van 2017 verhuisde hij naar Liverpool. Solanke kwam in zijn eerste jaar bij de 'Reds' tot 21 competitiewedstrijden (één doelpunt) en drie optredens in de Champions League. Hij maakte ook zijn debuut in de nationale ploeg.

Crystal Palace wilde Solanke onlangs graag huren, maar dat ging niet door vanwege twijfels over de fysieke gesteldheid van de spits. Bournemouth, de nummer twaalf van de Premier League, hapte wel toe en legde de aanvaller voor meerdere jaren vast.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.