Terug

Volg Vandaag Inside

Liverpool ruim langs Wolves mede dankzij treffer Wijnaldum

Liverpool ruim langs Wolves mede dankzij treffer Wijnaldum

6 dec 2020, 23:25

Liverpool heeft zich in de Premier League niet laten verrassen door middenmoter Wolverhampton Wanderers. De ploeg van coach Jürgen Klopp zegevierde in de thuiswedstrijd, voor 2000 toeschouwers, met 4-0. Namens de titelhouder brachten Mohamed Salah, Georginio Wijnaldum, Joel Matip en Nelson Semedo (eigen doel) de treffers op hun naam. Liverpool heeft nu weer evenveel punten als koploper Tottenham Hotspur, dat met 2-0 won van Arsenal.

Salah opende de score in de 24e minuut. De Egyptenaar strafte een fout bij aanvoerder Conor Coady koelbloedig af. De verdediger van Wolverhampton dacht vlak voor de rust een strafschop mee te krijgen na een charge van Sadio Mané. De arbiter besloot op advies van de VAR de beelden langs de kant nog eens te bekijken op de monitor en herriep daarna zijn beslissing. Van een overtreding op Coady bleek geen sprake.

In de 58e minuut bracht Wijnaldum de stand op 2-0 met een fraaie uithaal van buiten het strafschopgebied. Het was zijn eerste goal in deze competitie. Door treffers van Matip en Semedo in het laatste half uur liep de score verder op. Bij de Wolves bleef Ki-Jana Hoever op de bank.

Liverpool sluit woensdag de groepsfase in de Champions League af met een uitwedstrijd tegen FC Midtjylland. De Engelse ploeg is in poule D al zeker van kwalificatie en van de eindzege. De Deense club is uitgeschakeld op Europees niveau. In dezelfde groep strijden Ajax en Atalanta in Amsterdam om het tweede ticket voor de achtste finales in de Champions League.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.