Terug

Volg Vandaag Inside

Van Dijk en Wijnaldum pakken Supercup met Liverpool

Van Dijk en Wijnaldum pakken Supercup met Liverpool

15 aug 2019, 01:49

Liverpool heeft voor de vierde keer in de clubhistorie de Europese Supercup veroverd. De ploeg van trainer Jürgen Klopp versloeg Chelsea in Istanboel na strafschoppen: 5-4. Na de reguliere speeltijd was de stand 1-1 en na verlenging 2-2.

Voor de winnaar van de Champions League kwam Sadio Mané twee keer tot scoren (1-1 en 2-1). Olivier Giroud en Jorginho maakten de doelpunten voor Chelsea, de kampioen van de Europa League. In de strafschoppenreeks miste Tammy Abraham de tiende en laatste penalty.

Liverpool won de Europese Supercup eerder in 1977, 2001 en 2005. Bij de ploeg van Klopp speelde Virgil van Dijk de hele wedstrijd. Ploeggenoot Georginio Wijnaldum viel in de 64e minuut in.

De arbitrage was voor de eerste keer ooit bij een Europese topwedstrijd in handen van drie vrouwen, met Stephanie Frappart als scheidsrechter.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.