Terug

Volg Vandaag Inside

Liverpool na rust langs tiental Chelsea dankzij treffers Mané

Liverpool na rust langs tiental Chelsea dankzij treffers Mané

20 sep 2020, 21:40

Liverpool heeft de eerste echte test in het nieuwe seizoen in de Premier League redelijk goed doorstaan. De titelhouder was met 2-0 te sterk voor het ambitieuze Chelsea, dat deze zomer veel geld in de selectie investeerde. Sadio Mané kwam kort na de rust in Londen twee keer tot scoren. In de 75e minuut miste Jorginho namens Chelsea een strafschop.

Liverpool, met Virgil van Dijk en Georginio Wijnaldum in het basisteam, profiteerde in de tweede helft van een numerieke meerderheid. De Deense verdediger Andreas Christensen kreeg op slag van rust bij Chelsea de rode kaart, na interventie van de VAR, wegens het neerleggen van de doorgebroken Mané. Aanwinst Kai Havertz moest daarna in de voorhoede van de thuisclub plaatsmaken voor verdediger Fikayo Tomori.

Doelman Kepa Arrizabalaga maakte bij Chelsea opnieuw een onzekere indruk. De Spaanse keeper lijkt als eerste keus bij de Londenaren zijn langste tijd te hebben gehad. In de 54e minuut leverde hij de bal zomaar in, waarna Mané simpel zijn tweede treffer kon produceren. Vier minuten eerder had de Senegalese spits de score geopend met een kopbal uit een fraaie aanval.

De Spanjaard Thiago Alcantara, die afgelopen vrijdag van Bayern München overkwam, viel bij Liverpool na de rust in voor Jordan Henderson. De nieuwkomer veroorzaakte een kwartier voor tijd een strafschop, die door de Braziliaanse doelman Alisson onschadelijk werd gemaakt.

Chelsea trad aan zonder onder anderen Hakim Ziyech, Thiago Silva, Christian Pulisic en Ben Chilwell. Het viertal was nog niet speelklaar.

Liverpool heeft evenals Everton, Arsenal en Crystal Palace zes punten na twee duels. Chelsea bleef op drie punten staan.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.