Terug

Volg Vandaag Inside

Liverpool na ruime zege op drempel van kampioenschap

Liverpool na ruime zege op drempel van kampioenschap

25 juni 2020, 01:16

Liverpool heeft een grote stap gezet richting de titel in de Premier League. De koploper won in eigen stadion met 4-0 van Crystal Palace en kan donderdag zonder te spelen kampioen worden, als concurrent Manchester City punten verspeelt tegen Chelsea. Liverpool, dat voor het eerst in 30 jaar de titel kan grijpen, heeft 23 punten meer dan ManCity.

De ploeg van coach Jürgen Klopp speelde in de eerste wedstrijd sinds de herstart van de Engelse competitie nog teleurstellend met 0-0 gelijk tegen stadsrivaal Everton. Tegen Crystal Palace draaide Liverpool, met Virgil van Dijk en Georginio Wijnaldum in de basis, al weer een stuk beter.

Trent Alexander-Arnold opende de score uit een fraaie vrije trap. Mohamed Salah maakte er nog voor rust 2-0 van. Met een verwoestend afstandsschot zorgde Fabinho voor de comfortabele 3-0-voorsprong.

Anders dan in de voor Liverpool dramatisch verlopen titelrace in 2014, toen de 'Reds' Crystal Palace lieten terugkomen na 3-0, werd die voorsprong nu niet uit handen gegeven. Met een razendsnelle omschakeling stuurde Salah Sadio Mané de diepte in. Die liet doelman Wayne Hennessey van Crystal Palace kansloos met de 4-0.

Bij Crystal Palace speelde Patrick van Aanholt de hele wedstrijd en viel Jaïro Riedewald in de tweede helft in.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.