Terug

Volg Vandaag Inside

Liverpool lijdt opnieuw gevoelige nederlaag op Anfield

Liverpool lijdt opnieuw gevoelige nederlaag op Anfield

4 feb 2021, 00:13

Liverpool heeft op Anfield opnieuw een gevoelige nederlaag geleden. Brighton & Hove Albion was verrassend met 1-0 te sterk voor de regerend landskampioen. Alleen in 1982 had Brighton ook in competitieverband van Liverpool gewonnen.

De Colombiaan Steven Alzate was in de 56e minuut trefzeker voor de bezoekers, die zondag al met 1-0 Tottenham Hotspur de baas waren.

Het is voor Liverpool, waar Georginio Wijnaldum na ruim een uur werd gewisseld, de tweede nederlaag op een rij op eigen veld. Op 21 december verloren 'The Reds' met 1-0 van Burnley. Voor die nederlaag had Liverpool 68 thuisduels in de Premier League op een rij niet verloren.

Voor trainer Jürgen Klopp was het de eerste keer sinds november 2014 dat hij twee thuisnederlagen op een rij leed in de competitie. Destijds gebeurde hem dat als trainer van Borussia Dortmund.

Liverpool staat nu 7 punten achter op Manchester City, dat bovendien nog een wedstrijd minder heeft gespeeld. Zondag nemen Liverpool en City het tegen elkaar op, in Liverpool. City ging eerder op de avond niet in de fout in de uitwedstrijd tegen Burnley: 0-2. Leicester City won met dezelfde cijfers bij Fulham.

West Ham United won met 3-1 bij Aston Villa. De van Manchester United gehuurde Jesse Lingard was twee keer trefzeker voor West Ham.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.