Liverpool laat geen spaan heel van Crystal Palace en wint met 7-0

19 dec 2020, 16:29

Liverpool heeft een benauwde zege (2-1) op concurrent Tottenham Hotspur zaterdag laten volgen door een vorstelijke overwinning op Crystal Palace. In Londen werd het liefst 7-0 voor de ploeg van coach Jürgen Klopp, die woensdag de Spurs pas met een laat doelpunt van Roberto Firmino op een achterstand van 3 punten zette in de Premier League.

Die marge op Tottenham is voorlopig opgelopen tot 6 punten, dat pas zondag in actie komt tegen Leicester City. Klopp gunde zijn aanvaller Mohamed Salah rust en zag diens vervanger, Takumi Minamino, al in de derde minuut raak schieten. Voor de Japanner was het zijn eerste doelpunt in de Premier League. Terwijl de thuisploeg, met Patrick van Aanholt in de basis, enkele kansen verprutste, trof Sadio Mané in de 35e minuut wel doel. Nog voor rust besliste Firmino het duel feitelijk al: 0-3.

Aanvoerder Jordan Henderson, nogmaals Firmino en twee keer de ingevallen Salah zorgden na de pauze voor de vernederende eindstand. Het was de grootste zege voor koploper Liverpool ooit in de Premier League. In het laatste kwartier kwam Jaïro Riedewald nog namens Crystal Palace in het veld. Het was net te laat om de kort daarvoor gewisselde Liverpool-middenvelder Georginio Wijnaldum te begroeten.