Terug

Volg Vandaag Inside

Liverpool klopt Leicester City en komt naast Tottenham

Liverpool klopt Leicester City en komt naast Tottenham

22 nov 2020, 23:27

Liverpool is in punten weer op gelijke hoogte gekomen met koploper Tottenham Hotspur. De landskampioen won op Anfield de topper tegen Leicester City met 3-0 en heeft net als de Spurs 20 punten.

Liverpool, met Georginio Wijnaldum in de basis, kwam na twintig minuten op voorsprong door een eigen doelpunt van Jonny Evans. De verdediger kopte bij een corner de bal achter zijn eigen doelman Kasper Schmeichel. Vlak voor rust kopte Diogo Jota op een voorzet van Andrew Robertson de 2-0 binnen.

In de tweede helft kreeg de ploeg van coach Jürgen Klopp tal van kansen op een derde treffer. Jota, Sadio Mané en Roberto Firmino kregen de bal er niet in omdat ze stuitten op doelman Schmeichel of de paal raakten. Vlak voor tijd maakte Firmino er toch 3-0 van. Hij kopte raak uit een corner van James Milner.

Firmino dacht eerder al te hebben gescoord. Zijn inzet kwam terug van de paal en zijn tweede doelpoging meteen er achteraan werd millimeters voordat de bal over de lijn was gekeerd door Marc Albrighton. Het schot daarop van Mané raakte de lat.

Liverpool zette met de zege een nieuwe record. De ploeg is nu 64 thuiswedstrijden op een rij ongeslagen. Een domper op de feestvreugde was het uitvallen van Naby Keita. De middenvelder liep een spierblessure op en kon niet meer verder.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.