Terug

Volg Vandaag Inside

Lippi loopt met China plek in halve finale mis

Lippi loopt met China plek in halve finale mis

24 jan 2019, 20:08

ABU DHABI (ANP) - Marcello Lippi is er met het Chinese nationale voetbalteam niet in geslaagd de halve finales van de Azië Cup te bereiken. De 70-jarige Italiaanse coach ging met zijn elftal in de kwartfinales in Abu Dhabi ten onder tegen Iran: 0-3.

Middenvelder Mehdi Taremi opende in de 18e minuut de score. Aanvaller Sardar Azmoun verdubbelde de voorsprong voor Iran na ruim een half uur voetballen. In blessuretijd van de tweede helft zorgde invaller Karim Ansarifard voor de 0-3.

Iran, waar oud-AZ'er Alireza Jahanbakhsh tot de 68e minuut meespeelde, neemt het maandag in de halve eindstrijd op tegen Japan.

Voor Lippi, die Italië in 2006 aan de wereldtitel hielp, was het waarschijnlijk zijn laatste wedstrijd als bondscoach van China. Zijn contract loopt 31 januari af en de Italiaan gaf in oktober al aan graag terug te keren naar zijn eigen land.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.