Terug

Volg Vandaag Inside

Lionel Messi slaat terug naar Louis van Gaal na uitspraken over 'vooropgezet' WK

8 sep 2023, 11:25

Lionel Messi heeft in de nacht van donderdag op vrijdag kort gereageerd op de uitspraken die Louis van Gaal onlangs deed over het WK van 2022.

Van Gaal zei maandag bij de uitreiking van de Eredivisie Awards voor de camera van de NOS: "Als je ziet hoe Argentinië aan de doelpunten kwam en hoe wij aan de doelpunten komen. Als je ziet hoe sommige spelers van Argentinië over de schreef gingen en zonder bestraft te worden, denk ik dat het allemaal vooropgezet spel was. Daar bedoel ik alles mee wat ik zeg. Ik denk dat Messi wereldkampioen moest worden."

De uitspraken van Van Gaal leidden tot veel ophef in de Argentijnse media. De krant Olé sprak van een nieuwe provocatie richting Messi. "Het is wel duidelijk dat de wonden nog niet geheeld zijn", aldus de krant. Clarin, een andere krant uit het Zuid-Amerikaanse land, noemde het weer een aanval van Van Gaal richting Messi. Rond de wedstrijd bij het WK kregen de twee ook woorden. "Het is negen maanden geleden en de coach trekt weer ten strijde en richt zijn pijlen op Messi", aldus het dagblad.

Nu heeft ook Lionel Messi zelf kort gereageerd op de uitlatingen van Van Gaal. Messi, die Argentinië met een rake vrije trap aan een 1-0 zege op Ecuador hielp, zei voor de camera van TyC Sports: "Opmerkingen van mensen die nooit dichtbij het winnen van een WK zijn geweest, zijn niet relevant."

Ook Virgil van Dijk reageerde deze week in gesprek met Noa Vahle op de uitspraken van Van Gaal over het WK 2022. Bekijk zijn reactie in de video bovenaan deze pagina.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.