Terug

Volg Vandaag Inside

'Lionel Messi raakt Ballon d'Or mogelijk kwijt wegens fraude'

'Lionel Messi raakt Ballon d'Or mogelijk kwijt wegens fraude'

7 jan 2024, 16:04

De Franse justitie onderzoekt of er bij de uitreiking van de Ballon d'Or in 2021 is gesjoemeld. Lionel Messi won toen de Gouden Bal, maar volgens de Le Monde wordt de prijs mogelijk van hem afgepakt.

De Ballon d'Or wordt jaarlijks uitgereikt door magazine France Football op basis van stemmen, maar Le Monde schrijft dat Paris Saint-Germain, de voormalige club van Messi, mogelijk gelobbyd heeft om zoveel mogelijk stemmen naar Messi te laten gaan. Zo zou Pascal Ferré, oud-hoofdredacteur van France Football, cadeaus hebben gekregen van PSG en terwijl voormalig hoofd communicatie Jean-Martial Ribes van PSG eerder werd aangeklaagd wegens 'corruptie en beïnvloeding'. Ferré zou wedstijdkaartjes hebben gekregen en zijn reis- en verblijfkosten werden tijdens het WK voor clubteams in Qatar vergoed.

Het onderzoek maakt deel uit van een grootschalig juridisch onderzoek dat sinds 2022 naar Paris Saint-Germain loopt. Dat onderzoek ging in eerste instantie om mogelijke belastingontduiking bij de transfer van Neymar in 2017 naar PSG, waarbij de Franse topclub hulp zou hebben gekregen van de Franse minister van Binnenlandse Zaken Gerald Darmanin.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.