Terug

Volg Vandaag Inside

Lionel Messi door de FIFA uitgeroepen tot Speler van het Jaar

Lionel Messi door de FIFA uitgeroepen tot Speler van het Jaar

27 feb 2023, 22:50

Lionel Messi van Paris Saint-Germain is door de FIFA uitgeroepen tot Speler van het Jaar. Dat gebeurde maandagavond tijdens een ceremonie in Parijs. Karim Benzema (Real Madrid) en Kylian Mbappé (Paris Saint-Germain) waren de andere twee genomineerden.

Eind vorig jaar werd Messi in Qatar met Argentinië wereldkampioen. In de finale werd gewonnen van Frankrijk, dat speelde met Mbappé. De Fransman werd topscorer van het toernooi. Met PSG wonnen Messi en Mbappé de Franse landstitel en Franse Super Cup.

Benzema won in 2022 de Champions League, de Europese Super Cup en de Spaanse landstitel. De Franse spits van Real Madrid miste het WK vanwege een blessure. Hij werd in oktober door het tijdschrift France Football wel uitgeroepen tot beste voetballer van het afgelopen seizoen.

De Argentijn Emiliano Martínez van Aston Villa, die ook een hoofdrol vertolkte op het WK, werd uitgeroepen tot beste doelman. De Coach van het Jaar werd Lionel Scaloni, bondscoach van Argentinië.

Bij de vrouwen werd de Spaanse Alexia Putellas uitgeroepen tot Speelster van het Jaar. Ze voetbalt bij Barcelona en werd vorig jaar ook al uitverkozen voor dezelfde prijs.

Beth Mead (Engeland) en Alex Morgan (Verenigde Staten) waren de andere genomineerden.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.