Terug

Volg Vandaag Inside

Lionel Messi baalt van onjuiste berichtgeving: 'Het doet me pijn'

Lionel Messi baalt van onjuiste berichtgeving: 'Het doet me pijn'

1 nov 2021, 09:42

Lionel Messi baalt dat er in de media wordt gesuggereerd dat hij gratis voor FC Barcelona had kunnen spelen. Messi vindt dat het de schuld is van Barça-President Joan Laporta, die hoopte dat de Argentijn gratis bij de Catalanen zou blijven spelen.

In een uitgebreid interview met Sport reageert Messi op de woorden van Laporta. De president zei in oktober het volgende: 'Ik hoopte tot de laatste minuut dat Messi zou zeggen dat hij gratis voor ons wilde spelen, maar we kunnen dat niet verlangen van een speler van zijn kaliber.'

'De waarheid is dat ik er alles aan gedaan heb om te kunnen blijven', begint Messi. 'Het is nooit aan mij gevraagd om gratis te spelen. Mij werd gevraagd om vijftig procent van mijn salaris in te leveren en daar ging ik zonder problemen te maken akkoord mee. De wens van mij en mijn familie was om in Barcelona te blijven.' Later werd duidelijk dat Messi door financiële problemen bij Barcelona niet kon blijven.

Messi baalt daarom van de onjuiste berichtgeving van Laporta. 'Daarom zijn de woorden van de president volgens mij aangepast', gaat Messi verder. 'Ze doen me pijn en ik denk dat het ook niet nodig is dat hij zoiets zegt. Het is alsof je de bal verspeelt zonder na te denken over de consequenties en je verantwoordelijk te voelen voor die consequenties. Deze woorden zorgen ervoor dat er bij mensen twijfels ontstaan, twijfels die ik volgens mij niet verdien.'

Terugkeer naar Barça

Messi hoopt ooit terug te keren in een functie bij FC Barcelona. Na zijn periode bij PSG wil hij zich met zijn gezin weer in Barcelona zal vestigen. 'Dat is wat mijn vrouw wil en wat ik wil. Ik weet niet wanneer mijn contract bij Paris Saint-Germain eindigt, maar daarna keren we terug.'

'Ik heb altijd gezegd dat ik de club wil blijven helpen, in een rol als technisch directeur bijvoorbeeld. Barcelona is de club waarvan ik houd.' Ondanks de sportieve crisis, die vorige week leidde tot het ontslag van trainer Ronald Koeman, ziet Messi de toekomst positief. 'Het is een goede ploeg en Barcelona zal altijd tot de beste clubs van de wereld behoren', meent de 34-jarige Argentijn.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.