Linssen bezorgt Feyenoord met hattrick winst op sc Heerenveen

23 dec 2020, 23:52

Feyenoord gaat als nummer 3 van de Eredivisie de korte winterstop in. De ploeg van trainer Dick Advocaat versloeg sc Heerenveen in de laatste competitiewedstrijd van 2020 met 3-0, dankzij een hattrick in de tweede helft van Bryan Linssen. Feyenoord heeft na veertien duels 5 punten achterstand op koploper Ajax en 4 punten op PSV.

Advocaat zal daarmee zeker niet ontevreden zijn. De Hagenaar moest in de eerste seizoenshelft voor vrijwel iedere wedstrijd puzzelen, vanwege een groot aantal blessures in zijn selectie. Hoewel Feyenoord vaak moeizaam speelde en slechts sporadisch echt kon overtuigen, doet de ploeg van Advocaat voorlopig toch bovenin mee.

De trainer hoopt na de feestdagen niet alleen op wat versterkingen, maar hij weet ook dat enkele belangrijke spelers terugkomen van blessures. Leroy Fer is al weer terug en Luis Sinisterra viel al een paar keer in, al ontbrak de Colombiaan tegen Heerenveen.

Op de dag van de wedstrijd haakte wel spits Nicolai Jørgensen weer af met liesklachten. Daarom moest Linssen wederom noodgedwongen in de punt van de aanval staan. Uitgerekend hij, de zomeraanwinst die zo op zoek was naar vorm én doelpunten, vertolkte in het laatste duel van het jaar de hoofdrol. Linssen kopte in de 48e minuut een voorzet van linksback Tyrell Malacia binnen en 10 minuten later tekende de aanvaller ook voor de 2-0, na een flitsende actie van aanvoerder Steven Berghuis langs Ibrahim Dresevic.

Berghuis kon zondag tegen Vitesse vanwege een lichte blessure niet meedoen en prompt incasseerde Feyenoord de eerste competitienederlaag onder Advocaat (1-0). Met Berghuis terug in de ploeg domineerden de Rotterdammers het duel met Heerenveen. De thuisclub miste voor rust de ene na de andere kans. Luciano Narsingh raakte paal en lat. Heerenveen-keeper Erwin Mulder hield Berghuis, Jens Toornstra en Mark Diemers van scoren af.

Heerenveen kreeg voor rust één grote kans, na een slippertje van Eric Botteghin. Spits Henk Veerman verzuimde echter te profiteren. Dankzij de goals van Linssen, die sinds zijn komst pas één keer had gescoord, trok Feyenoord in de tweede helft de wedstrijd naar zich toe.