Terug

Volg Vandaag Inside

Lineker: 'Doelpuntenrecord Messi zal nooit worden verbroken'

Lineker: 'Doelpuntenrecord Messi zal nooit worden verbroken'

23 dec 2020, 17:07

Gary Lineker verwacht niet dat er nog ooit een voetballer in de buurt komt van het laatste record van Lionel Messi. De aanvaller maakte dinsdag zijn 644e doelpunt voor Barcelona. Hij verbeterde een oud record van Pele, die tussen 1956 en 1974 maar liefst 643 keer voor Santos doel trof.

"Records zijn er om verbroken te worden", zei Lineker. "Maar meer dan 644 keer scoren voor één club is niet meer mogelijk. Dan moet je dus 15 jaar gemiddeld 43 keer voor dezelfde club scoren. Dat zie ik nooit meer gebeuren", zei de oud-voetballer en analist van de BBC.

Messi trof in 2005 voor de de eerste keer doel voor Barcelona. Hij wil nu ook de meest scorende Zuid-Amerikaan voor een nationale ploeg worden. Daarvoor moet hij opnieuw een record van Pele breken. De Braziliaan scoorde 77 keer voor zijn land. Messi trof tot nu toe 71 keer doel voor Argentinië.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.