Terug

Volg Vandaag Inside

Linda de Mol doorbreekt stilzwijgen: 'De grond verdween onder mijn voeten'

Linda de Mol doorbreekt stilzwijgen: 'De grond verdween onder mijn voeten'

19 sep 2022, 17:31

Linda de Mol heeft in de editorial van de nieuwe LINDA., waarvan maandag een klein deel online is gezet, voor het eerst en in haar eigen woorden verteld over hoe ze de maanden na de onthullingen rondom The Voice of Holland heeft beleefd.

De Mol noemt het "met afstand het moeilijkste editorial" dat ze ooit geschreven heeft. "12 januari 2022," begint ze. "Ik zou die avond risotto maken, weet ik nog, maar het was de dag waarop de mail van Tim Hofman in één vernietigende klap alles veranderde. De grond verdween onder mijn voeten en veranderde van het een op het andere moment in een groot, diep, zwart gat. Dat iemand van wie je zo ontzettend veel houdt en met wie je het zo fijn hebt, iemand die me meer dan veertien jaar het gevoel heeft gegeven minstens zo veel van mij te houden, zich zo blijkt te hebben misdragen bij jonge vrouwen… dat brengt een bak verdriet en woede, verbijstering en onbegrip met zich mee die ik hier niet eens kan beschrijven."

"De eerste dagen zijn letterlijk in een roes aan me voorbijgegaan," gaat de presentatrice verder. "Jeroen ging het huis uit, familie en vrienden kwamen. Ik ging van ongeloof naar enorme woede, naar hele depressieve gedachten. Schaamte ook, zo veel schaamte, want heel Nederland kreeg dit mee… Ik wilde de deur niet meer uit, geen vreemde mensen onder ogen komen, sloot me op in mijn eigen huis, deed ’s nachts geen oog dicht en kon alleen maar huilen. En al was ik omringd door lieve vrienden en familie, ik heb me nog nooit zo eenzaam gevoeld."

De Mol kreeg na de onthullingen een "lawine aan keiharde meningen" over zich heen, die haar hele familie betrof, en schakelde professionele hulp in: "Ik kon letterlijk niet bevatten dat mij – door een niet-kloppende zin in Jeroens statement – een deel van de schuld in de schoenen geschoven werd. Ik wist, en dat zweer ik op allebei mijn kinderen, helemaal van niets bij The Voice."

De zus van The Voice-bedenker John de Mol hield zich vast aan een advies van een goede vriend die beklemtoonde dat "het hier een hele kleine groep boze schreeuwers die helaas veel aandacht genereren in de media. Onthou één belangrijk ding: ‘DE LIEVE MENSEN ZIJN MET MEER!’ Het werd mijn mantra: de lieve mensen zijn met meer."

De Mol besloot in januari al haar werkzaamheden tijdelijk neer te leggen, nadat naar buiten was gekomen dat haar partner Jeroen Rietbergen beschuldigd werd van seksueel grensoverschrijdend gedrag achter de schermen bij het programma The Voice of Holland. Ze verbrak haar relatie met Rietbergen. Begin september keerde De Mol terug op televisie met haar programma Miljoenenjacht.

De volledige editorial van Linda de Mol is te lezen in de nieuwe LINDA., die woensdag 21 september in de winkels ligt.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.