Terug

Volg Vandaag Inside

Lille neemt na zege koppositie in Frankrijk weer over van Lyon

Lille neemt na zege koppositie in Frankrijk weer over van Lyon

7 feb 2021, 19:57

Lille OSC heeft de koppositie in de Franse voetbalcompetitie Ligue 1 weer overgenomen van Olympique Lyon. De Noord-Franse club won met 2-0 bij FC Nantes en heeft 2 punten meer dan Lyon, dat zaterdag mede dankzij twee treffers van Memphis Depay met 3-0 won van RC Strasbourg.

De Canadees Jonathan David maakte beide treffers van Lille. Hij zette zijn ploeg al in de 9e minuut op 1-0 en in de slotfase maakte hij op aangeven van invaller Renato Sanches de tweede treffer. Verdediger Sven Botman speelde de hele wedstrijd bij de bezoekers.

Paris Saint-Germain kan door een zege later op zondag bij Olympique Marseille weer een beetje in de buurt bij Lille en Lyon komen. De titelverdediger heeft nu 48 punten, 6 minder dan Lille. Ook AS Monaco staat op 48 punten. De ploeg won met 4-3 bij Olympique Nîmes.

Lille neemt het binnenkort tegen Ajax op in de Europa League, eerst op 18 februari in Frankrijk en een week later in Amsterdam.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.