Terug

Volg Vandaag Inside

'Lil Kleine na vrijlating richting Marbella vertrokken'

'Lil Kleine na vrijlating richting Marbella vertrokken'

20 feb 2022, 16:30

Volgens juicekanaal Life of Yvonne is rapper Lil Kleine naar Marbella vertrokken. Hij kwam hier al eerder, onder meer in mei 2021 toen vanwege de coronapandemie een negatief reisadvies gold. Zijn management en zijn advocaat willen niet bevestigen of Lil Kleine inderdaad in Spanje zit.

Het hangt van de voorwaarden van een schorsing af of een verdachte van een mishandeling tijdens een politieonderzoek naar het buitenland mag vertrekken of niet, laat een woordvoerder van het OM desgevraagd weten. Het OM wil niet ingaan op de exacte inhoud van de schorsingsvoorwaarden van rapper Lil Kleine, maar er alleen in algemene zin iets over zeggen.

Lil Kleine wordt verdacht van mishandeling van zijn vriendin Jaimie Vaes. Hij zou haar hoofd tussen een autodeur hebben geklemd. De rapper werd zondag aangehouden, maar de rechter-commissaris besliste woensdag dat Lil Kleine voorlopig vrij werd gelaten. Het Openbaar Ministerie is tegen dit besluit in hoger beroep gegaan. Dit beroep dient naar verwachting komende week.

'In algemene zin kunnen we zeggen dat iemand tijdens een schorsing naar het buitenland kan gaan, mits hij of zij beschikbaar blijft voor vragen van politie en justitie', legt een woordvoerder uit. Van deze richtlijn kan worden afgeweken als er speciale voorwaarden gelden, bijvoorbeeld als een verdachte vluchtgevaarlijk zou zijn. Of in het geval van Lil Kleine speciale voorwaarden aan de schorsing verbonden zijn, kan de woordvoerder niet melden.

De rechter veroordeelde Lil Kleine twee dagen voor het incident met de autodeur tot 120 uur taakstraf vanwege een geweldsincident in 2019. Eerder zou hij ook zijn vriendin hebben mishandeld op Ibiza. Diverse grote partijen die samenwerkten met Lil Kleine, lieten hem de afgelopen week vallen vanwege de geweldsincidenten. Zijn oude platenlabel Top Notch meldde na vijf dagen stilte geen promotie meer te maken voor zijn nieuwe album.

Sony Music, de internationale muziekreus waar Lil Kleine nu mee samenwerkt, heeft tot nu toe nog geen enkele reactie gegeven op de mishandelingen. Het bedrijf kondigde in eerste instantie wel aan met een reactie te komen, maar kwam hier later op terug.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.