Terug

Volg Vandaag Inside

Ligue 1 volgt Eredivisie: competitie stopgezet

Ligue 1 volgt Eredivisie: competitie stopgezet

28 apr 2020, 18:45

De Franse minister-president Édouard Philippe heeft gezegd dat er op z'n vroegst in september weer gevoetbald mag worden. Diverse Franse media, waaronder L’Équipe, melden dat de Ligue 1 daardoor het voorbeeld van de Eredivisie volgt en de competitie definitief heeft stopgezet.

Het besluit van de minister-president leidt er toe dat de Ligue 1 niet meer hervat zal worden. Ook op het tweede niveau in de Ligue 2 worden geen wedstrijden meer gespeeld dit seizoen. De Franse competitie is de eerste van de vijf grote Europese topcompetities die dit besluit neemt. Engeland, Spanje, Italië en Duitsland kijken nog naar andere mogelijkheden.

Het is nog niet bekend hoe de Franse voetbalbond het seizoen nu wil afsluiten. De KNVB maakte afgelopen vrijdag bekend hoe de Eredivisie wordt beëindigd en dat zorgde voor ophef bij FC Utrecht, De Graafschap en Cambuur Leeuwarden. Paris Saint Germain staat met een straatlengte voorsprong bovenaan op 12 punten van nummer twee Olympique Marseille.

Johan is niet te spreken over de besluitvorming van de KNVB en beweert dat de positie van Gudde onhoudbaar is. Bekijk hieronder wat Johan precies zei.

VIDEO - 'Positie Gudde onhoudbaar bij KNVB'

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.