Terug

Volg Vandaag Inside

Lewis Hamilton waarschuwt Max Verstappen: ‘Ik ga agressiever rijden’

Lewis Hamilton waarschuwt Max Verstappen: ‘Ik ga agressiever rijden’

18 mrt 2022, 16:25

Lewis Hamilton zal dit jaar een agressievere coureur zijn. 'Ik ga dit jaar agressiever rijden', zei de zevenvoudig wereldkampioen in Bahrein op de eerste trainingsdag van de Formule 1 in het nieuwe seizoen. Het was zijn antwoord op de vraag met welke instelling hij de concurrentiestrijd met Max Verstappen zou aangaan.

De coureur van Mercedes vocht vorig jaar een verbeten duel om de wereldtitel uit met Verstappen. Daarbij kwamen de twee ook meermaals op de baan met elkaar in aanraking. De rivalen begonnen aan de slotrace met evenveel punten. In die hectische Grand Prix van Abu Dhabi wist Verstappen Hamilton te onttronen als wereldkampioen door hem in de laatste ronde in te halen.

'Ik koester geen wrok', zei de 37-jarige Brit. 'Zo zit ik niet in elkaar en zo benader ik het seizoen niet. Ik heb geen last om mee te nemen, want ik kan het verleden niet veranderen. Ik wil wel het beste uit mezelf halen.'

Hamilton was na de testraces vorige week in Bahrein niet al te positief gestemd over de nieuwe Mercedes, die vanwege de nieuwe regels voor aerodynamica heel anders is gestroomlijnd. Hij vond de auto nog niet erg snel en herhaalde die woorden bij de trainingen voor de grand prix. 'Ik hoop dat we een en ander geleerd hebben van de testraces en beter inzicht hebben gekregen in hoe we auto sneller kunnen maken, maar ik verwacht geen grote vooruitgang', zei hij. De Brit reed in de eerste vrije training de zevende tijd.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.