Terug

Volg Vandaag Inside

'Ferrari bereidt miljoenenbod voor op Lewis Hamilton'

'Ferrari bereidt miljoenenbod voor op Lewis Hamilton'

22 mei 2023, 13:45

Ferrari zou een poging willen doen om Lewis Hamilton te verleiden tot een overstap. De Italiaanse autofabrikant zou diep in de buidel willen tasten voor de F1-coureur, meldt Daily Mail.

Hamilton is al jaren coureur in het team van Mercedes, maar dit zou vanaf volgend jaar voorbij kunnen zijn. Ferrari-topman John Elkann zou zich hard maken voor de overstap en staat in nauw contact met de coureur. Bovendien loopt het contract van Hamilton bij Mercedes af. Bij Ferrari zou hij een jaarsalaris van 40 miljoen pond (zo’n 46 miljoen euro) kunnen verdienen.

Mocht de Brit daadwerkelijk overstappen, dan zijn er twee scenario's voor de coureur. Ferrari zou het liefst zien dat Hamilton aan de zijde zou rijden van Charles Leclerc. Dan zou Carlos Sainz moeten vertrekken naar een ander team. De andere optie is om Leclerc te betrekken in een ruildeal. De Monegask zou dan bij Mercedes een team vormen met George Russell.

Of Hamilton daadwerkelijk de overstap gaat maken, is nog onduidelijk. Veel mensen gingen ervan uit dat Hamilton tot het einde van zijn carrière bij Mercedes zou blijven. Omdat hij zowel dit als vorig seizoen problemen had met de auto, zou de coureur nu wel openstaan voor een overstap naar de Italiaanse autofabrikant.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.