Terug

Volg Vandaag Inside

Lewandowski verkozen tot Europees Voetballer van het Jaar

Lewandowski verkozen tot Europees Voetballer van het Jaar

1 okt 2020, 20:35

De Poolse aanvaller Robert Lewandowski van Bayern München is verkozen tot Europees voetballer van het jaar. De topscorer van de winnaar van de Champions League bleef tijdens de verkiezing van de UEFA de Belg Kevin De Bruyne (Manchester City) en de Duitse doelman Manuel Neuer, eveneens van Bayern München, voor.

Lewandowski is de opvolger van Virgil van Dijk die vorig jaar als beste voetballer van Europa werd verkozen. De aanvoerder van het Nederlands elftal bleef toen Lionel Messi en Cristiano Ronaldo voor.

Neuer werd wel gekozen als beste keeper van de Champions League. Zijn ploeggenoten Joshua Kimmich en opnieuw Lewandowski ontvingen prijzen voor beste verdediger en beste aanvaller. De Bruyne volgt Frenkie de Jong op als beste middenvelder van de koningsklasse van het Europese clubvoetbal.

Bij de Champions League voor de vrouwen werden keepster Sara Bouhadi, verdedigster Wendy Renard, middenveldster Dzsenifer Marozsán en aanvalster Pernille Harder onderscheiden.

Hansi Flick (Bayern München) en Jean-Luc Vasseur (vrouwen Oympique Lyon) waren volgens de UEFA de beste coaches.

De zogeheten 'President's Award' ging naar Didier Drogba, voor zijn verdiensten voor het voetbal en zijn veel sociale activiteiten in zijn geboorteland Ivoorkust.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.