Terug

Volg Vandaag Inside

RECORD: Lewandowski met 196e goal meest scorende niet-Duitser in Bundesliga

RECORD: Lewandowski met 196e goal meest scorende niet-Duitser in Bundesliga

9 mrt 2019, 17:45

De Poolse spits Robert Lewandowski van Bayern München heeft Claudio Pizarro afgelost als meest productieve buitenlander ooit in de Bundesliga. Lewandowski nam tegen Wolfsburg de 2-0 voor zijn rekening en dat betekende zijn 196e doelpunt in de Duitse voetbalcompetitie.

Lewandowski had 281 duels nodig voor het recordaantal. Pizarro speelde 466 wedstrijden in de Bundesliga en scoorde daarin 195 keer. Vooral bij Werder Bremen was de Peruaan, die ook voor Bayern speelde, op dreef.

Lewandowski bewaart goede herinneringen aan Wolfsburg. In de laatste acht competitieduels met de club was hij telkens trefzeker. De Pool maakte in 2015 in een tijdsbestek van 9 minuten maar liefst vijf doelpunten tegen Wolfsburg.

Giovane Élber uit Brazilië completeert de top drie. De oud-spits van VfB Stuttgart en Bayern München kwam tot 133 goals (260 duels).

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.