Terug

Volg Vandaag Inside

Lewandowski: 'Italië was ons tactisch op alle vlakken de baas'

Lewandowski: 'Italië was ons tactisch op alle vlakken de baas'

16 nov 2020, 11:53

Het zelfvertrouwen bij de Poolse voetballers is in aanloop naar de thuiswedstrijd van woensdag tegen Nederland flink afgenomen. Vorige maand hield het elftal van bondscoach Jerzy Brzeczek Italië nog op 0-0. Zondag had Polen in Reggio Emilia weinig in te brengen: 2-0.

'Tactisch zag het er zwak uit bij ons, zowel aanvallend als verdedigend. Niets ging zoals het hoorde', was aanvoerder Robert Lewandowski duidelijk.

Italië, dat de nodige spelers miste, was Polen de gehele wedstrijd de baas. Jorginho benutte in de 27e minuut een strafschop. Kort voor tijd kwam de 2-0 op naam van invaller Domenico Berardi. Italië nam zo de koppositie in groep 1 van de A-divisie over en plaatst zich voor het finaletoernooi van de Nations League als woensdag ook Bosnië en Herzegovina wordt verslagen.

'Techniek is één ding, tactiek is iets anders', aldus Lewandowski, die de gehele wedstrijd speelde. 'We wisten dat het langdurig hebben van balbezit de sleutel tot succes zou kunnen zijn in deze wedstrijd. Maar we hebben het de Italianen op geen enkele manier moeilijk kunnen maken. We hebben nog veel werk te doen.'

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.