Terug

Volg Vandaag Inside

Lewandowski doet mee aan laatste training voor duel met Oranje

Lewandowski doet mee aan laatste training voor duel met Oranje

17 nov 2020, 20:10

Robert Lewandowski doet woensdag mogelijk toch gewoon mee in de wedstrijd tegen het Nederlands elftal in de Nations League. De 32-jarige spits van Bayern München verscheen dinsdagavond gewoon op het veld voor de laatste training.

Lewandowski speelde zondag de hele wedstrijd tegen Italië, die Polen met 2-0 verloor. Hij ergerde zich zichtbaar aan het zwakke spel van zijn ploeg en ontsnapte aan een rode kaart toen hij een tegenstander met een elleboog raakte. Lewandowski meldde dat hij een blessure had opgelopen. Volgens enkele Poolse kranten viel het allemaal wel mee en zou hij zich vooral ergeren aan de tactische keuzes van bondscoach Jerzy Brzeczek.

Brzeczek zei dinsdag op de persconferentie voor de training dat hij met Lewandowski gesproken heeft en dat ze alles hebben uitgesproken. 'De sfeer in het team is geweldig', vertelde hij. Poolse media melden dat Brzeczek en Lewandowski tijdens de laatste training flink afstand van elkaar hielden. De positie van de bondscoach staat na de nederlaag tegen Italië onder druk.

Frank de Boer, de bondscoach van Oranje, gaf eerder op dinsdag een persconferentie en toen leek het er nog op dat de aanvaller niet zou spelen. 'Lewandowski is op dit moment misschien wel de beste centrumspits ter wereld. Het is niet slecht voor ons, laat dat duidelijk zijn. Ik weet niet of het echt zo is, we zullen het morgen zien', aldus De Boer, die sowieso een lastige wedstrijd verwacht. 'Polen heeft genoeg goede spelers.'

Johan adviseert De Boer: 'Zet Botman op Lewandowski'. Bekijk hieronder het fragment.

Johan adviseert De Boer: 'Zet Botman op Lewandowski'
1:42
Johan adviseert De Boer: 'Zet Botman op Lewandowski'

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.