Terug

Volg Vandaag Inside

'Lewandowski beste centrumspits ter wereld'

'Lewandowski beste centrumspits ter wereld'

17 nov 2020, 17:23

Frank de Boer vindt het als voetballiefhebber jammer als Robert Lewandowski woensdag niet meedoet in de wedstrijd tussen Nederland en Polen in de Nations League. Als bondscoach is hij er wel blij om. "Lewandowski is op dit moment misschien wel de beste centrumspits ter wereld. Het is niet slecht voor ons, laat dat duidelijk zijn. Ik weet niet of het echt zo is, we zullen het morgen zien", zei De Boer in Zeist, kort voor vertrek naar Chorzow.

Lewandowski speelde zondag de hele wedstrijd tegen Italië, die Polen met 2-0 verloor. De aanvaller van Bayern München ergerde zich zichtbaar aan het zwakke spel van zijn ploeg en ontsnapte aan een rode kaart toen hij een tegenstander met een elleboog raakte. Volgens enkele Poolse kranten valt het wel mee met de blessure van de topscorer van Bayern München. Lewandowski zou zich vooral ergeren aan de tactische keuzes van bondscoach Jerzy Brzeczek.

Ook zonder Lewandowski is het woensdag geen uitgemaakte zaak dat Oranje wint, denkt De Boer. "Het wordt nog steeds een zware wedstrijd voor ons. Polen heeft genoeg goede spelers."

Het wordt de zeventiende ontmoeting tussen beide landen. Nederland won zeven keer, Polen driemaal en zes keer werd het gelijk. Begin september versloeg Oranje de Polen in de thuiswedstrijd in de Nations League met 1-0 door een doelpunt van Steven Bergwijn.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.