Terug

Volg Vandaag Inside

Levenslange ban ex-preses voetbalbond Ghana

Levenslange ban ex-preses voetbalbond Ghana

30 okt 2018, 20:54

ZÜRICH (ANP) - De tuchtkamer van de ethische commissie van wereldvoetbalbond FIFA heeft oud-voorzitter Kwesi Nyantakyi van de Ghanese voetbalbond een levenslange schorsing opgelegd voor alle activiteiten in het voetbal. De voormalige preses werd schuldig bevonden aan omkoping, corruptie, belangenverstrengeling en het aannemen van steekpenningen. Hij dient tevens een boete te betalen van circa 440.000 euro.

Nyantakyi werd in mei van dit jaar gearresteerd op het vliegveld van Accra. Dat gebeurde op bevel van president Nana Akufo-Addo, de president van het Afrikaanse land. Directe aanleiding waren de pogingen van Nyantakyi om uit naam van de president potentiële investeerders te verleiden geld in bepaalde projecten te steken. De gesprekken werden door een onderzoeksjournalist op video opgenomen en later op televisie uitgezonden.

De voormalige Ghanese voetbalbaas vervulde bij de Afrikaanse confederatie en bij de FIFA eveneens prominente bestuursfuncties. Hij werd in het verleden meer dan eens beschuldigd van corruptie, maar kon lange tijd aan vervolging ontkomen.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.