Terug

Volg Vandaag Inside

Levensgroot standbeeld Johan Cruijff voor ingang ArenA onthuld

Levensgroot standbeeld Johan Cruijff voor ingang ArenA onthuld

21 aug 2020, 18:49

Frank Rijkaard en enkele Ajax-supporters hebben vrijdagmiddag een standbeeld van Johan Cruijff onthuld. Het levensgrote bronzen beeld van de legendarische nummer 14 staat bij de hoofdingang van de Johan Cruijff ArenA.

Het beeld, ontworpen door kunstenaar Hans Jouta, is tot stand gekomen door een inzamelingsactie onder supporters op initiatief van de Ajax Supporters Delegatie. Binnen drie maanden werd het gewenste bedrag van 75.000 euro opgehaald.

Vanwege de coronacrisis was er maar een beperkt aantal mensen aanwezig bij de onthulling. Ajax deelde de onthulling wel op de eigen mediakanalen, die miljoenen volgers hebben.

"Wij hebben het beeld al mogen zien en het ziet er geweldig uit", reageerde Jordi Cruijff. "Namens de familie wil ik dan ook alle supporters van Ajax bedanken die zich hebben ingezet en hebben bijgedragen aan de totstandkoming van dit mooie eerbetoon aan mijn vader. Mijn vader zou hier trots op zijn geweest. Als je erlangs loopt, zie je Johan Cruijff staan."

De Friese beeldhouwer Jouta is een fervent supporter van Ajax. Hij maakte eerder het standbeeld van Bobby Haarms, dat al sinds 2011 bij de hoofdingang van de Johan Cruijff ArenA staat.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.